Commercial

Walking Mountains Borgen Precourt Center for Sustainability | Avon, Colorado

The Borgen Precourt Center provides supplemental place-based science education to school-age kids in the Vail Valley. Built to LEED and net-zero standards, the Center houses an extensive rooftop solar array and automated energy demand controls to limit the building’s impact on the grid.

  • Size

    • 7,700 square feet
  • Sustainable Features

    • The building is connected to the campus’s Building Insights software, which can be viewed and compared in real-time on the Walking Mountains website.
After the completion of our first three buildings in 2011, we continued to work with RA Nelson on the remainder of our campus for two main reasons: the trustworthiness and integrity of their staff, and the overall quality of service and construction we received. Indeed, our beautiful LEED Platinum Campus has become an important educational and cultural resource in our community and RA Nelson made certain it will stand the test of time.
- Markian Feduschak, President, Walking Mountains Science Center